Rhianna Pratchett begon als game-journalist, maar bewoog zich al snel in de richting van scriptwriting en narrative design. Na bijdragen aan Beyond Divinity en Heavenly Sword schreef ze het script voor de succesvolle game Overlord van Nederlandse gamedevelopers Triumph Studios (ook te gast op het festival), en van daaruit volgden Mirror‘s Edge en de reboot van Tomb Raider – grote games met sterke vrouwen in de hoofdrol. De laatste jaren is Rhianna steeds meer actief op het gebied van film en televisie – zo werkt ze aan een tv-versie van het boek The Wee Free Men van haar vader, de legendarisch fantasy-schrijver Terry Pratchett. Tijd dus voor een uitgebreide career talk met Rhianna, waarin we haar liefde voor genre bespreken, de verschillen en overeenkomsten tussen games en film, en vragen uit het publiek behandelen.

Career talk Rhianna Pratchett

Scroll to Top